Nieuws en informatie over elektrisch vervoer in Nederland.

Welke soorten Electrische auo's zijn er?Er zijn 3 Soorten elektrische auto’s:

-Plug-in hybride
-Elektrische auto met een Range extender
-100% elektrische auto de BEV

 

Wat is een Plug-in hybride

 

Een hybride auto: zowel een brandstof als een elektromotor aan boord die voor de aandrijving zorgt.
Door zowel aandrijving van de benzine of dieselmotor in combinatie met de elektromotor heb je de beschikking over  2 krachtbronnen. Met deze aandrijving is het optrekken vanaf stilstand zeer snel.

 

's avonds de auto aan de stekker zetten en de volgende ochtend is de accu weer vol. Met een volle accu kan je dan 60 km volledig elektrisch rijden.

Range Extender

Wat is een elektrische auto met een range extender?  U rijdt in eerste instantie 100% elektrisch op de accu, wanneer de accu tot een bepaald niveau leegraakt  start de benzine of dieselmotor automatisch en drijft een dynamo / generator aan die vervolgens de accu voorziet van stroom zodat je atijd elektrisch rijdt.

Voordeel: de actieradius is hetzelfde of zelfs meer dan een normale benzine of dieselauto.
Doordat de range extender (benzine of dieselmotor) meestal weinig cilinderinhoud heeft (1000 a 1300 cc) is deze zeer zuinig in verbruik en kan je wellicht meer kilometers afleggen als met je huidige auto. 

Nadeel: Als je alleen elektrisch wilt rijden zul je geregeld stroom moeten tanken, de actieradius hangt af van de opslagcapaciteit van de accu maar is zo rond de 40-60 km.Deze kilometers kun je volledig elektrisch rijden.

BEV

BEV is een engelstalige benaming wat betekend battery electric vehicle, dit is zoals de benaming al doet vermoeden een volledige 100% elektrische auto. Ook de benaming EV (electric vehicle) wordt gebruikt voor de aanduiding van een elektrische auto.
Beide benamingen gaan over hetzelfde, een volledig elektrisch voertuig.


<<< Terug naar overzicht 27-03-2012 11:20

Filter opties

Toegepaste filters