Nieuws en informatie over elektrisch vervoer in Nederland.

Knelpunten elektrische autoToekomst elektrische auto

Een van de problemen waar consumenten tegenaan kijken zijn de vaak hogere aankoopprijs in vergelijking met huidige benzineauto’s, en het gebrek aan oplaadpunten.

Elektrische auto’s hebben een beperktere actieradius dan brandstofauto’s, en als de batterijen leeg raken dan zal er opgeladen moeten worden wat soms uren kan duren.

Om elektrisch rijden te bevorderen zijn o.a. kortere laadtijden van belang, maar voor snelladen is een zeer grote hoeveelheid stroom op korte tijd vereist wat tot overbelasting van het elektriciteitsnet kan leiden.

Er zijn enkele partijen die zich bezig houden met het automatisch verwisselen van accu / batterijen. De klant kan snel weer opweg met een volle accu. Het verwisselen van de accu neemt nog geen 15 minuten in beslag dus dat kan geen belemmering zijn, echter zit hier een abonnement aan gekoppeld die je afsluit wanneer je nieuwe elektrische auto koopt.

Je koopt een  elektrische auto en sluit een contract af met een accu-wissel fabrikant. Groot voordeel is wel dat je nooit zelf een nieuwe accu hoeft te kopen, want deze huur je zolang je het abonnement hebt afgesloten.

De levensduur van een Ion-Lithium accu is ongeveer 5 jaar en een nieuwe accu is het duurste onderdeel van de elektrische auto. Met dit abonnement dek je jezelf in voor hoge kosten.


<<< Terug naar overzicht 27-03-2012 11:48

Filter opties

Toegepaste filters