Hoe maak ik een elektrisch oplaadpunt?
Hoe ziet een elektrisch oplaadpunt eruit?
Elektrische fietsen winnen jaarlijks aan populariteit. Voor mensen die graag fietsen en moeite hebben met tegenwind en een duwtje in de rug nodig hebben is een e-bike met trapondersteuning of een volledige 100% elektrische fiets een uitkomst.
Door de populariteit van de elektrische fiets, zal ook de vraag en groei van het aantal oplaadpunten toenemen. Bent u horeca ondernemer en wilt u ook profiteren van deze doelgroep? Maak dan ook elektrische oplaadpunten.
Met een oplaadpunt biedt u uw bezoeker een extra service, en de kans is groot dat u nu die doelgroep bereikt die u voorheen niet bezocht. Met een geringe investering maakt u al een simpel laadpunt voor elektrische fietsen, scooter, scootmobielen of voor een elektrische boot. Profiteer ook van de toekomst!
Wordt ook een accu oplaadpunt, dan gaat ook op uw locatie de Stekker erin!
Een simpel oplaadpunt bestaat uit een spatwaterdichte wandcontactdoos en is verkrijgbaar bij elke doe het zelf winkel.
Prijsindicatie +/- 11,50 euro. Plaatsing tegen een buitenmuur is verreweg het simpelst en wanneer u kunt volstaan om de stroomkabel direct door de muur naar binnen te kunnen doorvoeren kunt u volstaan met een TKF installatiekabel. Prijsindicatie per meter +/- 2,50 euro.
Wij adviseren een tijdschakelklok te gebruiken zodat uw oplaadpunt spanningsloos is wanneer uw bedrijf / locatie gesloten is. Let op!Een wandcontactdoos die buiten gemonteerd wordt moet beveiligd zijn met een aardlekschakelaar van 30 mA (voorschrift NEN1010).
Voor buitengebruik is een cee stopcontact (blauw) prima geschikt. Deze treft u ook vaak op campings en jachthavens aan.
Oplaadpunt kopen? Bekijk hier het aanbod met leveranciers.